Το CrossFit δεν είναι απλά ένα γυμναστήριο, είναι ένας τρόπος ζωής.

Τι είναι το CrossFit ?

Το CrossFit είναι ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης κ βελτίωσης της φυσικής κατάστασης που στηρίζεται στην συνεχή εναλλαγή, λειτουργικών ασκήσεών (όπως το τρέξιμο, άλματα, έλξεις, ημικαθίσματα, ωθήσεις, κινήσεις ζετέ κ αρασέ…) που εκτελούνται σε υψηλή ένταση. Χρησιμοποιούμε το άρτια εξοπλισμένο γυμναστήριο μας και τα καταπληκτικά πάρκα που το περιβάλλουν. Στα μέλη μας περιλαμβάνονται ανώτεροι υπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, σπουδαστές, επαγγελματίες κ ερασιτέχνες αθλητές και σώματα ασφαλείας.

Φιλοσοφία Προπόνησης κ Διατροφής μέρος 1

Καλώς ήρθατε στο Cross-Fit Thessaloniki. Αυτό το φυλλάδιο θα σας χρησιμεύσει ως οδηγός για την πρόοδο σας.

Το ενημερωτικό φυλλάδιο χωρίζεται σε 3 ενότητες

1.      Μέρος 1: Εκμάθηση  - Περιέχει βασικές έννοιες για την προπόνηση και τη διατροφή στο Cross-Fit . Οι πληροφορίες αυτές αποτελούν τη βάση για την επιτυχία σας στο Cross-Fit .
2.       Μέρος 2: Σχέδιο - Στην ενότητα αυτή θα θέσετε το στόχο και το σχέδιο από την προπόνηση και την διατροφή σας. Η επιτυχής φυσική ολοκλήρωση αυτής της ενότητας είναι αναγκαία για την επιτυχία σας
3.      Μέρος 3: Δράση - Η ενότητα αύτη βασίζεται στις καθημερινές σας προσπάθειες εντός και εκτός γυμναστηρίου. Τα προπονητικά και διατροφικά προγράμματα βρίσκονται σε αυτήν την ενότητα.


Ας ξεκινήσουμε λοιπόν

Μέρος 1 Εκμάθηση

Οι αρχικές προπονήσεις βασίζονται στην εκμάθηση των ασκήσεων που χρησιμοποιούνται ευρέος στο Cross-Fit και στην καθημερινή μας ζωή. Το τμήμα αυτό έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει στην αρχική διαδικασία μάθησης όσο το δυνατόν περισσότερο. Μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα είναι να επαναπροσδιορίσετε τις διανοητικές και σωματικές προκαταλήψεις που έχετε κατά την εισαγωγή στο τρόπο προπόνησης  που χρησιμοποιούμε στο Cross-Fit Thessaloniki. Η δική μας αντίληψη της φυσικής κατάστασης διαφέρει πολύ από την κυρίαρχη κουλτούρα του κλασικού γυμναστήριου. Αντί μακροχρόνια αερόβια προγράμματα,  εδώ εκτελούμε μικρής διάρκειας και υψηλής έντασης ασκήσεις που διανθίζονται με βαριά προπόνηση δύναμης. Αντί να ακολουθούμε την βασική πυραμίδα διατροφής με βάση τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, υποστηρίζουμε την κατανάλωση των μη επεξεργασμένων  τροφίμων, με τις κατάλληλες ποσότητες πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λίπους.

Θα σας ζητήσουμε να επαναπροσδιορίσετε τους ψυχολογικούς περιορισμούς που έχετε βάλει στον εαυτό σας. "δεν μπορώ να ... «θα γίνει ένας προσωρινός δείκτης σε αντίθεση με τη μακροπρόθεσμη πρόβλεψη». Θα σας βοηθήσουμε να αλλάξετε τις ιδέες σας για το τι μπορεί το σώμα σας να εκτελέσει σωματικά. Θα εκπλαγείτε με το που θα φτάσετε σε τρεις μήνες, εάν ακολουθήσετε πιστά τις προπονητικές και διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές.
 


Προπονητικές έννοιες.

Ας εισαγάγουμε 3 βασικές προπονητικές έννοιες καθώς αρχίζετε εδώ στο CF Thessaloniki.

1. Τεχνική-  Η σωστή τεχνική είναι το μόνο πράγμα που θα πρέπει να επικεντρώνεστε στην πρώτη φάση. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τις κινήσεις που χρησιμοποιούμε, και στη συνέχεια θα εργαστούμε μαζί σας για να βελτιώνεστε συνεχώς σε αυτές τις κινήσεις. Με την εκμάθηση των βασικών κινήσεων θα οικοδομήσουμε ένα θεμέλιο για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία με πιο πολύπλοκες κινήσεις και μεγαλύτερη φορτία.

2. Επανάληψη - Την στιγμή που μπορείτε να ολοκληρώσετε με επιτυχία μια τέλεια κίνηση, θα προσπαθήσετε να αναπαράγετε το τέλειο κίνημα επανειλημμένα.

3. Ένταση - Μόνο αφού είστε σε θέση να επαναλαμβάνετε  με επιτυχία τέλεια τις κινήσεις θα πρέπει να εφαρμοστεί η ένταση. Σε υψηλές εντάσεις, ακόμη και η πιο τέλεια μορφή αρχίζει να χαλάει. Αν το σώμα δεν έχει μια καλή φόρμα για να αρχίσει, η ένταση μετατρέπει γρήγορα την προπόνηση σε κάτι επικίνδυνο και μη παραγωγικό.

Η ρύθμιση στόχων είναι ένα σημαντικό μέρος της επιτυχούς εκπαίδευσης. Αν δεν έχετε προορισμό, τότε απλώς περιφέρεται κανείς άσκοπα. Αρχίζουμε να σκεφτόμαστε από δύο ή τρείς στόχους που μπορεί να έχουμε για τον εαυτό μας. Εμείς θα σας βοηθήσουμε να διαμορφώσετε και να καθορίσετε τους στόχους αυτούς, στο μέρος 2.

Τέλος, πόσο συχνά θα πρέπει να προπονήστε?  Αρχικά, θα πρέπει να έρχεστε κάθε δεύτερη μέρα έτσι ώστε να επιτρέψετε στο σώμα σας να προσαρμοστεί στις νέες αυτές απαιτήσεις. Στη συνέχεια, μπορείτε να πειραματιστείτε με δύο ημέρες στη σειρά και μία μέρα ρεπό. Από εκεί και πέρα, σας προτείνουμε να έρχεστε όχι περισσότερο από 3 ημέρες στη σειρά ακολουθουμένη με μια ημέρα ανάπαυσης. Με βάση το πρόγραμμα των μαθημάτων μας, πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να χρησιμοποιούν το 3 μέσα – 1 έξω, ή – 2 μέσα – 1 έξω . Αυτό το είδος προγράμματος είναι δυνατό σε μακροπρόθεσμη βάση μόνο με την κατάλληλη διατροφή και ξεκούραση.

Μόλις βρεθείτε σε αυτό το σημείο, θα είναι χρήσιμο να σχεδιάσετε χρονικές περιόδους προπόνησης που να επιτρέπουν μια πιο εμπεριστατωμένη ανάκαμψη. Σε γενικές γραμμές, κάθε 4η εβδομάδα του προπονητικού κύκλου θα πρέπει να είναι μια εβδομάδα της μείωσης του όγκου και της έντασης. Ένας καλός γενικός κανόνας είναι να μειωθεί ο όγκος της προπόνησης κατά το ήμισυ. Κάθε 12η εβδομάδα πρέπει να είναι μια ολοκληρωμένη εβδομάδα ξεκούρασης. Καθόλου Crossfitting. Είτε εντελώς ξεκούραση ή να δοκιμάσετε μια νέα δραστηριότητα.


Έννοιες Διατροφή

Με μια πολύ πραγματική έννοια, η σωστή διατροφή είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κατανοήσετε εδώ. Δεν μπορείτε να αγνοήσετε την σωστή διατροφή. Η διατροφή θα αποτελέσει την βάση για όλες της προπονητικές επιτυχίες σας καθώς και την επίτευξη των στόχων σας και κάθε επιθυμητή σύσταση (χαμηλό λίπος, υψηλό δείκτη άλυπης μάζας) του σώματος που μπορεί να έχετε.

Προπονούμαστε για την απόδοση. Τρώμε για να ενισχυθεί αυτή η απόδοση. Η πρόσληψη τροφής θα πρέπει να επαρκεί για να στηρίξει τα επίπεδα δραστηριότητας, αλλά όχι το σωματικό λίπος. Θα σας παρουσιάσουμε δύο τύπους διατροφής που ακολουθούν αυτήν την έννοια, την διατροφή της Ζώνης και την Παλαιολιθική διατροφή.

«Τρώτε άπαχο κρέας, φρούτα και λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους, λίγο άμυλο και καθόλου ζάχαρη. Διατηρήστε την πρόσληψη σε επίπεδα που θα υποστηρίξει την άσκηση, αλλά όχι το σωματικό λίπος».

Η παραπάνω δήλωση συνοψίζει το πώς θα πούμε στους ανθρώπους να τρέφονται σωστά. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την διατροφή σας σχετικά απλή. Έχετε δύο επιλογές κατά την επιλογή ενός διατροφικού πλάνου: την Παλαιολιθική διατροφή ή τη διατροφή ζώνης. Η Παλαιολιθική δίαιτα έχει να κάνει περισσότερο με την ποιότητα των τροφίμων, καθώς η δίαιτα της Ζώνη με την ποσότητα τροφίμων. Η σύγκριση των δύο παρουσιάζετε παρακάτω:


Παλαιολιθική Διατροφή
Δίαιτα Της Ζώνης
Μόνο ορισμένα τρόφιμα επιτρέπονται
Οποιοδήποτε τρόφιμο επιτρέπεται
Σχετικές μερίδες τροφίμων
Ειδικές μετρημένες μερίδες
1-2 εβδομάδες για να αρχίσεις να βιώνεις το πλήρες όφελος
6-8  εβδομάδες για να αρχίσεις να βιώνεις το πλήρες όφελος

Διαβάστε τους οδηγούς για κάθε δίαιτα έτσι ώστε να μπορείτε να  λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση για το ποια δίαιτα θα μπορέσετε να εφαρμόσετε. Ορισμένοι παράγοντες σε κάθε δίαιτα θα σας γίνουν ποιο ελκυστικοί από τι άλλες.

Μπορείς να εφαρμόσεις και τις δύο; Βεβαίως. Η Παλαιολιθική δίαιτα θεωρείται το Άγιο Δισκοπότηρο στο Crossfit της διατροφή. Σας προτείνουμε να συνηθίσετε την μία πριν και τις δύο, όμως. Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ μας προς εσάς: Ανάληψη δέσμευσης μίας δίαιτας  για τουλάχιστον 30 ημέρες.

ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ: Εμείς σας ζητούμε να κάνετε μια αλλαγή στον τρόπο ζωής, να μην υιοθετήσετε απλώς μια δίαιτα για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να είστε σε θέση να διατηρήσετε για το υπόλοιπο της ζωής σας. Όπως περιγράφονται στα ακόλουθα, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε διάφορους παράγοντες στον τρόπο ζωής σας αλά και στις καθημερινές σας συνήθειες, προκειμένου να πραγματοποιήσετε μια θετική αλλαγή στη φυσική σας κατάσταση.

Σας προκαλούμε να δεσμευτείτε σε μια διατροφική συνήθεια για 30 ημέρες. Οι 30 ημέρες είναι ένα κατάλληλη χρονικό διάστημα για να κάνετε μια σαφή αλλαγή στην ζωή σας. Δεν είναι παντοτινό, και θα πρέπει να σας δώσει χρόνο για να βιώσετε τα οφέλη του νέου διατροφικού σας σχεδίου.

Η παλαιολιθική διατροφή

Οι κανόνες:
1. Όλα τα άπαχα κρέατα, μπορείτε να τα φάτε.
2. Όλα τα φρούτα και τα μη αμυλούχα λαχανικά, μπορείτε να τα φάτε.
3. Καθόλου σιτηρά ή δημητριακά (σιτάρι, βρώμη, καλαμπόκι, κλπ.)
4. Καθόλου όσπρια (φιστίκια, φασόλια)
5. Καθόλου γαλακτοκομικά προϊόντα.
6. Καθόλου επεξεργασμένα τρόφιμα.Πώς να το κάνετε αυτό:

Κάθε γεύμα πρέπει να περιέχει 3 πράγματα:
1. Πρωτεΐνες:
Κάντε την επιλογή σας:
Κοτόπουλο / Γαλοπούλα 85 γραμμάρια -115 γραμμάρια
Μοσχάρι 85 γραμμάρια -115 γραμμάρια
Ψάρια / Μαλάκια 85 γραμμάρια -115 γραμμάρια
Αυγά 2-3 ολόκληρα αυγά

Σημείωση: Αυτές είναι οι επιλογές σας σε πρωτεΐνη. Παρατηρήστε ότι τα φασόλια δεν είναι εκεί.
Εάν έχετε ένα πρόβλημα με αυτό, τότε είστε πιθανόν χορτοφάγος. Αυτό είναι ένα πρόβλημα και δεν μπορεί να ακολουθήσετε αυτού του τύπου διατροφής.

• Μοσχάρι –  να τρέφονται με χόρτο
• Κοτόπουλο - ελεύθερης βοσκής
• Τα ψάρια - άγρια
• Αυγά - ελεύθερης βοσκής ή / και ωμέγα-3 εμπλουτισμένο

Θα συμβούλευα τους ανθρώπους να κάνουν αυτές τις επιλογές όποτε είναι δυνατόν. Αν τα οργανικά προϊόντα είναι έξω από τον προϋπολογισμό σας, αυτό είναι αποδεκτό. Συμβατικά κρέατα/προιοντα θα λειτουργήσουν μια χαρά. Η κατανάλωση ενός ψητό στήθος κοτόπουλου είναι μακράν καλύτερη από την κατανάλωση ενός Ηοτ Ντογκ (λουκάνικο).

2. Υδατάνθρακες: Φρούτα και μη αμυλούχα λαχανικά
Λαχανικά - όλες οι ποικιλίες ... όσο θέλετε, και ιδίως:
Μπρόκολο
Σπανάκι
Λάχανο
Σπαράγγι
Κρεμμύδια
Ντομάτες

Σημείωση: Περισσότερες λαχανικά υπάρχουν από αυτά που αναφέρονται παραπάνω, μπορείτε να τρώτε αυτά ... εκτός και αν εμφανίζονται στην λίστα «όχι» που ακολουθεί.

Φρούτα
Με σειρά προτίμησης:
όλα τα μούρα
πεπόνια
πορτοκάλια
γκρέιπ φρουτ
μανταρίνια
μήλα

• Προσπαθήστε να τρώτε ό, τι είναι στην εποχή και ντόπιο.
• Προσπαθήστε να αποφύγετε κονσερβοποιημένα φρούτα / λαχανικά. Συνήθως έχουν προσθέσει αλάτι /ζάχαρη σε αυτά.
• Κατεψυγμένα φρούτα / λαχανικά είναι εντάξει. Στην πραγματικότητα, είναι μια καλή ιδέα να έχετε αυτές τις κατεψυγμένες τροφές  για το χέρι και για γρήγορα γεύματα:
Το μπρόκολο, τα πράσινα φασόλια, τα σπαράγγια, βατόμουρα

3. Λίπος
Ξηροί καρποί: ωμά ή ελαφρώς ψημένα και κατά προτίμηση ανάλατα - μικρή χούφτα
Αμύγδαλα
Κάσιους
Καρύδια
ΟΧΙ φιστίκια
Αβοκάντο - μεσαίου μεγέθους ενός
Ελαιόλαδο - χρήση ως σάλτσα σαλάτας - 1-2 κουταλιές.

Σημείωση: Τα λιπαρά δεν σας δημιουργούν λίπος. Σας προτείνουμε μια μέτρια προς χαμηλή διατροφή σε υδατάνθρακες. Είναι υγιής και αποτελεσματική. Κάντε ερωτήσεις, έλεγχος στα λιπίδια του αίματος, αλλά κάντε αυτά τα πράγματα για τουλάχιστον ένα μήνα! Βλέπετε επεξεργασμένα τρόφιμα σε αυτό; Οποιαδήποτε ζάχαρη; Κορεσμένα λιπαρά; Όχι, όχι και όχι. Είναι ολοκληρωμένα, φυσικά τρόφιμα και θα αποκομίσετε από αυτά.

Ποτά:
• Κυρίως νερό. Προσθέστε και λίγες σταγόνες λεμόνι η λάιμ.
• Καφές / τσάι είναι εντάξει. Κατά προτίμηση εσπρέσο η ελληνικό. Μαύρο χωρίς γλυκαντικές ουσίες ή γαλακτοκομικά προϊόντα.

Κατηγορηματικά όχι!

• Όλα τα προϊόντα από αλεύρι (ψωμί / κέικ / μπισκότα / τυρόπιτες / τορτίγια / γλυκά κλπ.)
• Όλα τα σάκχαρα
• Καθόλου χυμό συσκευασία! - Πάρα πολλή ζάχαρη!
• Καθόλου Γαλακτοκομικά (τυρί / γάλα / βούτυρο / φέτα, κλπ)
• Καθόλου μόκα, Latte και Frappaccino.
• Καθόλου Τεχνητές γλυκαντικές ουσίες
• Καθόλου πατάτες, καλαμπόκι, φασόλια ή άλλα αμυλούχα λαχανικά

Τώρα ... παρόμοια με τη νουθεσία να "φάει αυτό σε κάθε γεύμα" η "απολύτως όχι" κατηγορία
σημαίνει .... μην το φάτε! Έχετε ένα μήνα εισαγωγής στο οποίο θα σας βοηθήσει να φτάσετε
τα επίπεδα της ινσουλίνης σας σε φυσιολογικά επίπεδα ,να  καθαρίσει η υγεία του πεπτικού σας συστήματος και πιθανόν μια  πληθώρα από άλλους λόγους, και παράλληλα επιταχύνοντας μείωση του σωματικού λίπους και αύξηση της ευεξίας σας.


Πρόσθετες σκέψεις:

• Κάθε γεύμα περιέχει πρωτεΐνες και υδατάνθρακες και λίπος.

• Τρώτε 4-6 γεύματα την ημέρα. Το πρωινό / μεσημεριανό / βραδινό γεύμα και σνακ μεταξύ, όπως απαιτείται.

• 100% συμμόρφωση μην είναι νευρωτικός, το 90% είναι ρεαλιστικό. Σχεδιάστε 1-3 cheat meals μέσα στην  εβδομάδα. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να σπάσει την Παλαιολιθική δίαιτα πότε-πότε. Αυτό σας δίνει επίσης την ελευθερία για να φάτε ένα απροσδόκητο μη Παλαιολιθικό γεύμα. Απλά μην αφήσετε αυτό να μετατραπεί σε εξαπάτηση ημέρα / εβδομάδα / μήνα / έτος.

• Διαβάζοντας το κείμενο μέχρι αυτό το σημείο κάτι θα έχει αλλάξει μέσα σας: Χρειάζεται να μάθετε πώς να μαγειρεύουν; Ναι! Δεν χρειάζεται να γίνεις τοπ σεφ , αλλά μπορείτε  και θα πρέπει να μάθετε πώς να κάνετε κάποιες βασικές προετοιμασίες φαγητού. Είναι τρομακτικό το πόσα άτομα δεν ξέρουν πώς να μαγειρεύουν. Σάντουιτς και άλλα έτοιμα τρόφιμα φαίνεται να είναι ο κανόνας. Η ποιότητα τροφίμων μετράει. Θα πρέπει να μάθετε πώς να μαγειρεύετε. Αναγνωρίστε, αποδεχθείτε και προχωρήστε. Μια εξαιρετική φράση έρχεται στο μυαλό: "Εάν είσαι ανίκανος / απρόθυμος να μαγειρέψετε, τότε θέτεις την υγεία και ευημερία σου στα χέρια κάποιο άλλου".

«Είμαι πάρα πολύ απασχολημένος για να μαγειρέψω». Όλοι είναι πολύ απασχολημένοι. Εάν είστε "πολύ απασχολημένοι για να μαγειρέψετε" θα πρέπει να επανεκτιμήσετε τη ζωή σας. Πόση ώρα περνάτε μπροστά στην τηλεόραση; Είναι ειλικρινής και ρεαλιστική, διότι αν δικαιολογημένα δεν έχετε χρόνο για τον εαυτό σας οδηγείστε σε μια κατεύθυνση, με μελλοντικά σοβαρά προβλήματα υγείας. Θα περιγράψουμε με λεπτομέρεια κάποιες απλές στρατηγικές και συνταγές παρακάτω, σχετικά με το πώς να παρασκευάζετε θρεπτικά γεύματα σε ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα.

• Σαν η ημέρα  ακολουθεί την νύχτα, το φαγητό μπορεί να ακολουθήσει μόνο τα ψώνια. Δεν μπορείτε και πιθανόν, δεν πρέπει να τρώτε έξω όλη την ώρα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αποθηκεύσετε στο ντουλάπι σας και να  έχετε τα τρόφιμα σε ετοιμότητα ώστε να τα μαγειρέψετε θρεπτικά κ εύγεστα. Από την άλλη πλευρά, πετάξτε όλα τα αμυλούχα τρόφιμα, ζάχαρη, και άλλες κακές τροφές έξω από το σπίτι σας. Σενάριο: Είστε στο σπίτι και είστε πεινασμένοι πεθαίνετε από την πείνα. Έχετε πράγματα όπως σάντουιτς και σοκολάτα ή κέικ στο ψυγείο. Σκοπεύετε να βγείτε και να αγοράσετε υγιεινά τρόφιμα ή θα μείνετε μέσα και θα καταναλώσετε αυτές τις απαγορευμένες τροφές; Εάν δεν τα έχετε μέσα στο σπίτι σας, δεν θα τα φάτε. Αυτό ισχύει εξίσου και για το καλό φαγητό, όπως ισχύει και για τα κακά τρόφιμα.

• Μπορείτε να το κάνετε αυτό. Έχουμε ασκούμενους που το έχουν αποδεχτεί και δεσμευτεί και δεν θα δεχτούν την αποτυχία. Αν πέσουν, σηκώνονται και συνεχίζουν ακάθεκτοι. Εάν δεν δεσμευτείς για αυτό, παρακαλώ κάνε ένα βήμα μακριά, κάνε κάτι άλλο και άφησε αυτή την ώρα ανοιχτή για κάποιον που θα ακούσει, θα καλλιεργηθεί, και θα αντλήσει όλα τα οφέλη αυτού του προγράμματος.

• Όπως αναφέρθηκε πριν, ζητάμε να παίρνετε προσωπικά την ευθύνη για την δική σας ζωή και να κάνετε μια αλλαγή τρόπου ζωής. Εάν δεν έχετε εισπράξει τα αποτελέσματα που θα θέλατε μέχρι τώρα, δεν θα απευθυνόσασταν σε εμάς. Για το τέλος, θα σας πούμε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε με την προπόνηση  και την διατροφή σας. Το μόνο που ζητάμε είναι να δεσμευθείτε να κάνετε ακριβώς αυτό που σας λέμε για 30 ημέρες. Μετά από αυτό μπορείτε να ρυθμίσετε / τροποποιήσετε και να προπονήστε / τρώτε διαφορετικά, αν επιθυμείτε.

Μπορείτε να το κάνετε!

Παλαιό Συχνές ερωτήσεις

Ερώτηση: Τι είναι το Παλαιό;
Απάντηση: Το κρέας και τα λαχανικά, ξηροί καρποί και σπόροι, κάποια φρούτα, λίγο άμυλο και όχι ζάχαρη. Είναι ο τρόπος όπου οι οργανισμοί μας σχεδιάστηκαν για να τραφούν.

Ερ: Τι γίνεται με τις πατάτες και το καλαμπόκι;
Α: Όχι λαχανικά, συγγνώμη. Πάρα πολύ ψηλά σε γλυκαιμικό δείκτη, πολύ υψηλό γλυκαιμικό φορτίο.

Ερ: Τι σημαίνει αυτό;
Α: Η ζάχαρη που  κουβαλάνε τα τρόφιμα αυτά να είναι πάρα πολύ, και την παραδίδουν γρήγορα στην κυκλοφορία του αίματος (γλυκαιμικός δείκτη). Επίσης το ποσό είναι υπερβολικά υψηλό (γλυκαιμικό φορτίο).

Ερ: Δεν υπάρχει ψωμί εδώ;
Α: Όχι σιτηρά εδώ, καθόλου. Αρκετά υψηλά σε γλυκαιμικό δείκτη και υψηλό γλυκαιμικό φορτίο.

Ερ: Τι γίνεται με δημητριακά ολικής αλέσεως; Δεν είναι καλό για μας;
Α: Όχι, η μόνη διαφορά μεταξύ της "ολικής αλέσεως" και του επεξεργασμένου άσπρου αλευριού είναι η αναλογία των ινών με άλλα στοιχεία.

Ε: Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αλκοόλ. Πόσο μπορώ να πίνω;
Α: Δυστυχώς καθόλου. Ουίσκι, μπύρα, κλπ είναι φτιαγμένα από δημητριακά και αυτό είναι ένα από τα
πράγματα που θέλουμε να αποφύγουμε. Το κρασί δεν είναι από σιτηρά φτιαγμένο, αλλά είναι αρκετά  υψηλό σε υδατάνθρακες. Πιείτε αραιά κ που.


Ερ: Τι γίνεται με τις μερίδες; Το μέγεθος τις μερίδας δεν παίζει μεγάλο ρόλο;
Α: Μικρά βήματα. Αν τρώτε μια τυπική δυτική διατροφή, το κύριο μέλημα σας σε αυτό το σημείο είναι η ποιότητα των τροφίμων. Προς το παρόν, μία παλάμη σε μέγεθος από πρωτεΐνη, όσο φυτικής ύλης και εάν θέλετε και ένα καλό κομμάτι από τα καλά λίπαρα (ξηροί καρποί / ελαιόλαδο). Μην μένετε πεινασμένοι. Αν ναι, φάτε κάτι.


Ερ: Τι γίνεται με το φαγητό όταν τρώω έξω;
Α: Το ίδιο ισχύει βασικά. Αντικαταστήστε την πατάτα με λαχανικά στον ατμό, μπισκότα κ γλυκά έξω, φρούτα μέσα. Μην φάτε ψωμί. Αξιολογήστε τις προτεραιότητές σας και κάνετε έξυπνες επιλογές.

Ε: Ταξιδεύω για τη δουλειά / σχολείο. Τι πρέπει να κάνω;
Α: Προετοιμάσου από πριν.  Τα πλαστικά δοχεία (ταπεράκια) είναι ο φίλος σας.

Ερ: Τι γίνεται όταν 30 ημέρες τελειώσουν;
A: Θα έχετε μια εντελώς νέα προοπτική για το φαγητό και ένα νέο σύνολο δεξιοτήτων για να πάτε μπροστά. Όσο βελτιώνονται οι επιδόσεις σας θα πρέπει να μείνετε πιστοί στην διατροφή σας όλο και πιο περισσότερο. Όμως, τα αποτελέσματα που βιώνεται θα σας κάνουν να θέλετε να συνεχίσετε. Ακούστε με τώρα, πιστέψτε με αργότερα. Στο τέλος, αυτό είναι αρκετά απλό πράγματα. Ακολουθήστε τη βασική συνταγή, με λίγο πρακτική , και θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι τόσο δύσκολο
.
Δίαιτα της Ζώνης ΕισαγωγήΣας Παραπέμπουμε στο παρακάτω άρθρο :